Stap snel over naar HTTPS!

07 november 2016

Google heeft aangekondigd zijn browser Google Chrome in januari 2017 een belangrijke update te geven. In het kort komt het erop neer dat de zoekgigant iedereen wil bewegen om van het beveiligde HTTPS protocol gebruik te maken.

Eerder dit jaar schreven we er al eens over, maar nu komt het moment dichterbij dat je er echt iets mee moet.

Maakt je website nog geen gebruik van HTTPS maar van het onbeveiligde http-protocol dan blijft je site gewoon bereikbaar, maar krijgt hij in Google Chrome een rood label. Niet fijn. Snel overstappen op HTTPS is dus verstandig. In dit artikel leggen we een en ander uit. Hulp nodig? We helpen je graag.

Aanleiding voor de update van Google Chrome is dat Google veel prioriteit geeft aan veiligheid. Services als de Google zoekmachine, Gmail en Google drive hebben al heel lang een beveiligde verbinding. Sinds augustus 2014 krijgen HTTPS websites al een hogere ranking in Google zoekresultaten. Vanaf 2017 krijgen websites die nog HTTP gebruiken in Chrome het label‘Not Secure’.

Wat is https?

HTTPS staat voor ‘Hyper Tekst Transfer Protocol Secure’. Binnen dit protocol wordt alle communicatie tussen jouw website en de bezoeker versleuteld, zodat het niet voor derden zichtbaar is of kan worden gemaakt. Wel zo betrouwbaar dus. In 2014 maakte Google al bekend dat een HTTPS-licentie een positieve invloed heeft op de Google rankings van websites.

Wat moet doen?

Om je webtraffic via het HTTPS protocol te laten verlopen moet je beschikken over een beveiligde verbinding. Die moet je aanvragen bij je hosting partij. Weet je niet welke dat is? Vraag het aan degene die je website gemaakt heeft. Lees meer over encryptieprotocollen

Is jouw website al beveiligd met een SSL certificaat? Dan kan je de kwaliteit van de beveiliging en de configuratie testen met de Qualys Lab Tool.

De tool geeft een score aan en de punten die niet voldoende geoptimaliseerd zijn, worden weergegeven in een rapport. Zijn er meerdere aspecten die niet goed ingesteld staan en heb je geen ‘A rating’, neem dan contact op met je hosting partij.

Take a Day

Eyefun heeft iets nieuws: Take a Day, de marketing en creatieversneller! Samen met De Afdeling Marketing.

Take a Day is de ideale oplossing voor ondernemers en managers die snel willen handelen. Maak je idee in een dag tastbaar of maak een concept voor je campagne samen met ons team van experts. Snel, efficiënt en vooral leuk.

Grow live

Online is geen lineair project met een deadline. Het is een cyclus van continu samenwerken en verbeteren. Tussen merken en doelgroepen, management en medewerkers en partners en stakeholders. Die interactie voegt steeds meer waarde toe. We noemen dat Grow Live.

Contact

Meer weten? Neem dan contact met ons op of kom een keer langs voor een kennismaking.
Neem contact op

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze e-mail nieuwsbrief en we sturen je maximaal 1x per maand onze nieuwsbrief.
Abonneer je nu
Abonneer je op onze nieuwsbrief
We houden je graag op de hoogte van wat we doen. Laat je emailadres achter en we sturen je maximaal 1x per maand onze email nieuwsbrief met o.a. onze visie, werk, nieuws en updates.