Video: bereikbaar voor elk budget

13 februari 2017

Video en animatie zijn hot. Begrijpelijk; je kan er snel een gevoel mee oproepen of iets mee uitleggen. Tekst is nog steeds waardevol, maar vooral in een context waar je doelgroep specifieke interesse in een onderwerp heeft en de tijd neemt om iets te lezen.

70% van het internetverkeer verloopt al via mobiel en dat aandeel groeit nog steeds. Vooral op je mobiel werkt video perfect; lezen van zo’n klein scherm is gewoon minder prettig.

Hoe moet je nu omgaan met online video? Een paar praktische tips:

  1. TV commercial is geen online video
    TV-commercials bestaan al langer. Er zijn merken die hun tv-commercial ook inzetten op social media. Meestal is dat geen goed idee. Waarom niet? Een tv-commercial is gemaakt voor de huiskamer, waar het geluid van de tv gewoon aanstaat. Op een mobiel zie je een video meestal zonder geluid. Bovendien hebben televisies een veel groter scherm dan een telefoon. Dat lijkt triviaal, maar maakt veel uit. En tenslotte: de traditionele tv-commercial is 30 seconden. Online is dat een eeuwigheid.
  2. Direct raak
    Jouw video komt bijvoorbeeld langs in iemands FB-tijdlijn. Dat is een beweging die slechts wordt onderbroken als iets de moeite van het bekijken waard is. Je hebt dus 2, misschien 3 seconden om te bewijzen dat je video iets te bieden heeft. Je moet direct het juiste gevoel oproepen. Een verkooppraatje is niet het juiste gevoel.
  3. Identification of explanimation?
    Grof gesteld zijn er twee soorten online video: die waarmee je je merk de juiste context en het juiste gevoel geeft, en die waarmee je een product, dienst of issue op een heldere manier uitlegt. Een belangrijk verschil is dat de interesse van je doelgroep bij de eerste nog moet worden gewonnen, en bij de tweede al enigszins gewekt is. Dat gegeven is bepalen voor de inhoud.

Dit is een voorbeeld van een video waarmee onze opdrachtgever Neurensics zich profileert:

Dit is een voorbeeld van een animatie waarmee we zelf onze visie uitleggen:

Aan de slag

Video en animatie zijn voor iedereen bereikbaar. Je kan ze zo duur en gelikt maken als je maar wilt, maar tegenwoordig is een video of animatie voor vrijwel elk budget bereikbaar. Van groot belang is dat je vooraf goed duidelijk hebt wat je wilt vertellen, wat je wilt bereiken en wie je doelgroepen zijn. Maar verder is het, zoals vrijwel alles wat online gebeurt, gewoon een kwestie van doen, leren en aanpassen. Succes! En als je een vraag hebt, aarzel niet contact op te nemen.

Grow live

Online has no deadline. It is a cycle of continuous cooperation and improvement. Between brands and audiences, management en workforce and partners and stakeholders. Interaction increasingly adds value. We call this ‘Grow Live’.

Take a Day

Eyefun offers an agile and fast creative solution: Take a Day, the marketing and creation accelerator! Together with the Afdeling Marketing.

Take a Day is the ideal solution for business owners and managers who want to act quickly. Materialize your idea in a day or make a tangible concept for your campaign together with our team of experts. Fast, efficient and above all fun!

Contact

Meer weten? Neem dan contact met ons op of kom een keer langs voor een kennismaking.
Neem contact op

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze e-mail nieuwsbrief en we sturen je maximaal 1x per maand onze nieuwsbrief.
Abonneer je nu
Abonneer je op onze nieuwsbrief
We houden je graag op de hoogte van wat we doen. Laat je emailadres achter en we sturen je maximaal 1x per maand onze email nieuwsbrief met o.a. onze visie, werk, nieuws en updates.