Video: bereikbaar voor elk budget

13 februari 2017

Video en animatie zijn hot. Begrijpelijk; je kan er snel een gevoel mee oproepen of iets mee uitleggen. Tekst is nog steeds waardevol, maar vooral in een context waar je doelgroep specifieke interesse in een onderwerp heeft en de tijd neemt om iets te lezen.

70% van het internetverkeer verloopt al via mobiel en dat aandeel groeit nog steeds. Vooral op je mobiel werkt video perfect; lezen van zo’n klein scherm is gewoon minder prettig.

Hoe moet je nu omgaan met online video? Een paar praktische tips:

  1. TV commercial is geen online video
    TV-commercials bestaan al langer. Er zijn merken die hun tv-commercial ook inzetten op social media. Meestal is dat geen goed idee. Waarom niet? Een tv-commercial is gemaakt voor de huiskamer, waar het geluid van de tv gewoon aanstaat. Op een mobiel zie je een video meestal zonder geluid. Bovendien hebben televisies een veel groter scherm dan een telefoon. Dat lijkt triviaal, maar maakt veel uit. En tenslotte: de traditionele tv-commercial is 30 seconden. Online is dat een eeuwigheid.
  2. Direct raak
    Jouw video komt bijvoorbeeld langs in iemands FB-tijdlijn. Dat is een beweging die slechts wordt onderbroken als iets de moeite van het bekijken waard is. Je hebt dus 2, misschien 3 seconden om te bewijzen dat je video iets te bieden heeft. Je moet direct het juiste gevoel oproepen. Een verkooppraatje is niet het juiste gevoel.
  3. Identification of explanimation?
    Grof gesteld zijn er twee soorten online video: die waarmee je je merk de juiste context en het juiste gevoel geeft, en die waarmee je een product, dienst of issue op een heldere manier uitlegt. Een belangrijk verschil is dat de interesse van je doelgroep bij de eerste nog moet worden gewonnen, en bij de tweede al enigszins gewekt is. Dat gegeven is bepalen voor de inhoud.

Dit is een voorbeeld van een video waarmee onze opdrachtgever Neurensics zich profileert:

Dit is een voorbeeld van een animatie waarmee we zelf onze visie uitleggen:

Aan de slag

Video en animatie zijn voor iedereen bereikbaar. Je kan ze zo duur en gelikt maken als je maar wilt, maar tegenwoordig is een video of animatie voor vrijwel elk budget bereikbaar. Van groot belang is dat je vooraf goed duidelijk hebt wat je wilt vertellen, wat je wilt bereiken en wie je doelgroepen zijn. Maar verder is het, zoals vrijwel alles wat online gebeurt, gewoon een kwestie van doen, leren en aanpassen. Succes! En als je een vraag hebt, aarzel niet contact op te nemen.

Take a Day

Eyefun heeft iets nieuws: Take a Day, de marketing en creatieversneller! Samen met De Afdeling Marketing.

Take a Day is de ideale oplossing voor ondernemers en managers die snel willen handelen. Maak je idee in een dag tastbaar of maak een concept voor je campagne samen met ons team van experts. Snel, efficiënt en vooral leuk.

Grow live

Online is geen lineair project met een deadline. Het is een cyclus van continu samenwerken en verbeteren. Tussen merken en doelgroepen, management en medewerkers en partners en stakeholders. Die interactie voegt steeds meer waarde toe. We noemen dat Grow Live.

Contact

Meer weten? Neem dan contact met ons op of kom een keer langs voor een kennismaking.
Neem contact op

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze e-mail nieuwsbrief en we sturen je maximaal 1x per maand onze nieuwsbrief.
Abonneer je nu
Abonneer je op onze nieuwsbrief
We houden je graag op de hoogte van wat we doen. Laat je emailadres achter en we sturen je maximaal 1x per maand onze email nieuwsbrief met o.a. onze visie, werk, nieuws en updates.